Πόσο καλή παρέα κάνεις… με τον εαυτό σου; Πόσο αντέχουν τα ζώδια τη μοναξιά;

Πόσο αντέχουν τα ζώδια τη μοναξιά

Πόσο καλή παρέα κάνεις… με τον εαυτό σου; Πόσο αντέχουν τα ζώδια τη μοναξιά;

 

Υπάρχουν άνθρωποι που αντέχουν να μένουν για πολλές ώρες χωρίς συντροφιά και περνάνε μια χαρά.

Να μην πούμε ότι τους αρέσει κιόλας, γιατί έχουν πράγματα να κάνουν μόνοι τους και βρίσκουν την ησυχία τους… Άλλοι πάλι δεν μπορούν στιγμή, χωρίς να έχουν κάποιον να πούνε μια κουβέντα, έστω και από το τηλέφωνο.

Και φυσικά ανάμεσα σε αυτές τις δυο κατηγορίες υπάρχουν οι διάφορες βαθμίδες, από ενδιάμεσες καταστάσεις.

Ωστόσο, το να μπορείς να μείνεις με τον εαυτό σου, αν δεν φτάνει σε ακραία σημεία αντικοινωνικότητας, είναι μια ένδειξη ισορροπημένης προσωπικότητας. Στο κάτω κάτω, αν δεν τα πηγαίνεις καλά… με εσένα, πώς περιμένεις να τα πας καλά με τους άλλους;

Μια που ανοίξαμε αυτό το θέμα, λοιπόν, ας δούμε τι λέει και η αστρολογία.

 

Πόσο καλή παρέα κάνεις… με τον εαυτό σου; Πόσο αντέχουν τα ζώδια τη μοναξιά;

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ο τύπος που θέλει πάντα να βρίσκεται στην πρωτοπορία, όπως το κριάρι μπροστάρης που οδηγεί το κοπάδι. Αν λοιπόν δεν υπάρχουν άλλοι κοντά του, να τον ακολουθούν, να τον παρακολουθούν και να τον θαυμάζουν, η ζωή χάνει το μισό της ενδιαφέρον. Η μόνη περίπτωση να κάνει κάτι μόνος του είναι να πρόκειται για κάποιο κατόρθωμα, που να μπορεί μετά να το διατυμπανίσει.

Αλλά σπάνια θα τον δεις να κάθεται χωρίς παρέα για μεγάλο διάστημα. Σε ποιον θα κάνει τη φιγούρα του, αν είναι ολομόναχος; Ως μαιτρ του αυτοθαυμασμού, δεν έχει νόημα να προσπαθήσει να κερδίσει τον ήδη κερδισμένο και πιο αφοσιωμένο οπαδό του… τον εαυτό του!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος επιθυμεί μια όμορφη ζωή και αγαπημένα πρόσωπα να την μοιράζεται. Οι δυο αυτές επιθυμίες είναι εξίσου έντονες και πραγματικά μπορεί να βρεθεί σε δίλημμα, αν έχει να διαλέξει π.χ. ανάμεσα στο να πάει να φάει στην άθλια πιτσαρία με τα φιλαράκια του ή να απολαύσει ολομόναχος ένα γκουρμέ γεύμα, φτιαγμένο από τον ίδιο ή παραγγελμένο απ’ έξω, στην άνεση του σπιτιού του.

Με άλλα λόγια, όλα κρίνονται και αποφασίζονται με τα υπέρ και τα κατά τους. Με τον μεγάλο του έρωτα θα την έβγαζε και στο παγκάκι, αλλά γενικά προτιμά την καλοπέρασή του, και όποιος θέλει και μπορεί να τη μοιραστεί μαζί του, είναι ευπρόσδεκτος.

  Ποια ζώδια λένε ψέματα και ποια αλήθεια;

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν ένας Δίδυμος εξαναγκαστεί στην απομόνωση, έστω και για ελάχιστο χρόνο, θα πάθει πλάκα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι ένας από τους πιο κοινωνικούς τύπους του ζωδιακού, και δεν θα άντεχε με τίποτα να μην έχει από ένα μέχρι… άπειρα άτομα απέναντί του, ώστε να επιδοθεί στα πράγματα που του αρέσουν περισσότερο: τη γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, τη δικτύωση, το φλερτ, τη φιγούρα.

Φυσικά τα πνευματικά του ενδιαφέροντα πολλές φορές απαιτούν μια μοναχικότητα, αλλά σίγουρα μετά θα θέλει να μοιραστεί αυτό που διάβασε, είδε ή άκουσε με τους άλλους. Αν είναι να το κρατήσει για τον εαυτό του, τι να το κάνει;

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος μένει μόνος του, πρώτον όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, δεύτερον όταν αισθάνεται πολύ δυστυχισμένος από την άπονη ζωή και τρίτον όταν απλώς θέλει να παραστήσει στον εαυτό του και στους άλλους πως είναι πολύ δυστυχισμένος. Αλλά να επιλέξει τη μοναξιά αν υπάρχει η δυνατότητα να έχει παρέα, όχι, αυτό δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση.

Και δεν μιλάμε μόνο για τη σχέση με το ταίρι του ή με την οικογένειά του, αλλά και με όλους όσους αγαπά ή συμπαθεί. Η ανθρώπινη επαφή είναι το οξυγόνο του και ελάχιστα πράγματα μπορούν να του δώσουν ικανοποίηση, αν δεν μπορεί να τα μοιραστεί επί τόπου.

 

ΛΕΩΝ

Είδες ποτέ κανένα βασιλιά να κυκλοφορεί χωρίς να περιβάλλεται από την ακολουθία του; Έτσι και ο Λέων δεν γίνεται να λάμψει χωρίς την παρουσία των άλλων, ώστε να τους αποδεικνύει διαρκώς την ηγεμονία του σε όλα τα επίπεδα —επιρροή, εμφάνιση, γοητεία. Πώς θα είναι ο καλύτερος, αν δεν υπάρχουν εκείνοι που θα το αναγνωρίσουν και θα υποκλιθούν μπροστά στο μεγαλείο του;

Το να καταλήξει να μείνει μόνος του, έστω και για λίγο, είναι για εκείνον το μεγαλύτερο χουνέρι που μπορεί να του επιφυλάξει η ζωή. Εκτός κι αν το έχει επιδιώξει, για να προετοιμάσει την επόμενη …παράστασή του, με την οποία θα μεγαλουργήσει και θα εκπλήξει τους πάντες.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θέλει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, είτε πρόκειται για δουλειές είτε για τα χόμπι του, και πολλές φορές η παρουσία των άλλων δεν του φαίνεται και πολύ ευπρόσδεκτη. Εκτός αν είναι εποικοδομητική ή αρκετά διακριτική… Διαφορετικά, εκτιμά ιδιαίτερα τη δυνατότητα να κάνει χρήση του δικαιώματος να έχει την ησυχία του, τουλάχιστον για όσο διάστημα του είναι ευχάριστο ή απαραίτητο.

  Σ’ αγαπάει πραγματικά; Μάθε τι δηλώνει το ζώδιό του για τη σχέση σας!

Ακόμα και οι πιο κοινωνικοί από τους Παρθένους θέλουν να βάζουν τη συναναστροφή και τον συγχρωτισμό με τους άλλους στα δικά τους μέτρα και η πολύωρη παρέα μπορεί να καταντήσει ενοχλητική, αν τους χαλάει τα προγράμματα. Και χωρίς παρεξήγηση, έτσι;

 

Πόσο καλή παρέα κάνεις… με τον εαυτό σου; Πόσο αντέχουν τα ζώδια τη μοναξιά;

 

ΖΥΓΟΣ

Το ρητό «καλύτερα στην κόλαση με παρέα, παρά στον παράδεισο μόνος σου» δεν έχει σε κανέναν άλλο τόσο μεγάλη απήχηση όσο στον Ζυγό, που δεν διανοείται να απομονωθεί από τους ανθρώπους. Μπορεί να έχει μια πληθώρα ενδιαφερόντων και χόμπι, όμως όλα χάνουν τη γοητεία τους, αν είναι να ασχολείται μαζί τους χωρίς κάποιον κοντά του.

Έστω κι αν αυτός ο κάποιος βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο –η αίσθηση της παρουσίας του και μόνο αρκεί. Οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν είναι για εκείνον ο πιο πολύτιμος θησαυρός του. Όχι πως δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του, αλλά γιατί να κοιτάζει τον καθρέφτη, όταν το παράθυρο έχει τόσο ωραία θέα;

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ως επί το πλείστον ο τύπος που απολαμβάνει την παρουσία των άλλων, καθώς του προσφέρει ένα πεδίο για να ασκήσει τη γοητεία του (ερωτiκή και όχι μόνο) αλλά και τροφή για τη φυσική του περιέργεια απέναντι στους ανθρώπους και …στις υποθέσεις τους. Παρά την κοινωνικότητά του όμως, έχει την τάση να απομονώνεται κατά διαστήματα.

Και είναι πολλά εκείνα που του αρέσει να κάνει μόνος του, από το να καλλιεργεί τα πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντά του μέχρι απλώς να κρύβει τα δικά του μυστικά. Πραγματικά, μπορεί να περνάει μια χαρά και μόνος του, αλλά δεν του αρέσει να κάνει βούκινο τις δραστηριότητές του.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης αγαπά τις συναναστροφές αλλά περισσότερο αγαπά το να κάνει το κέφι του. Παρόλο που συνήθως είναι αρκετά κοινωνικός και δημοφιλής, αν αισθανθεί καταπιεσμένος από την παρουσία των άλλων, απλώς θα… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς δεύτερη κουβέντα (ενίοτε χωρίς ούτε καν πρώτη).

Ή μπορεί οι άλλοι να μην έχουν διάθεση ή δυνατότητα να συμβαδίσουν με τις εκάστοτε ορέξεις του. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο Τοξότης θα επιβεβαιώσει τα ζωδιακά πορτρέτα που τον θέλουν ανεξάρτητο και ελεύθερο πνεύμα και θα κάνει αυτό που του αρέσει ολομόναχος. Και θα περάσει μια χαρά. Άσε που δεν έχει πρόβλημα να βρει παρέα σε χρόνο μηδέν, αν του λείψει.

  Ποιος καιρός ταιριάζει καλύτερα με το ζώδιό σου;

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά στη μοναξιά ζώδια. Όχι μόνο δεν έχει μεγάλο πρόβλημα, αν αναγκαστεί να την υποστεί, αλλά πολλές φορές απομονώνεται εθελουσίως, προς μεγάλη ενόχληση εκείνων που τους αφήνει… μπουκάλα. Πολλές φορές έχει μια ποικιλία ενδιαφερόντων που δεν απαιτούν την παρουσία άλλων και, αν όχι, το άραγμα μπροστά στην τηλεόραση του αρκεί.

Εννοείται πως και στις μοναχικές του δραστηριότητες οι υπόλοιποι είναι ευπρόσδεκτοι, φτάνει να μην τον ενοχλούν και να μην προσπαθούν να του επιβάλουν τις δικές τους απόψεις ή διαθέσεις. Γενικά πάντως, και μόνο του να τον αφήσουν δεν θα κακοκαρδιστεί, άσε που είναι ικανός να μην το προσeξει καν.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι αντιφατικό ζώδιο ως προς τις σχέσεις του. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τους ανθρώπους, και όχι μόνο για τους κοντινούς του, αλλά συχνά δεν αντέχει την υπερβολική συναναστροφή. Έτσι, περνά φάσεις που τον πιάνουν οι «κλειστές» του και είναι μια χαρά μόνος του.

Άλλωστε, πολλές φορές τα ενδιαφέροντά του τον απορροφούν τόσο, που όχι μόνο να μην αισθάνεται την απουσία των άλλων, αλλά και πολλές φορές να την επιδιώκει. Οι περισσότεροι Υδροχόοι τα πάνε καλά με τον εαυτό τους και κάνουν ωραία παρέα μαζί του, αλλά ακόμα κι όταν έχουν τις μαύρες τους, πάλι προτιμούν να μην αποζητούν ώμους να κλάψουν και να το αντιμετωπίζουν μόνοι τους.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς χωρίς κόσμο γύρω του είναι σαν… ψάρι έξω από το νερό. Μπορεί να αντέξει μοναχός του αλλά για λίγο, και μόνο αν είναι απασχολημένος είτε ονειροπολώντας και ενίοτε μελαγχολώντας, είτε ασκώντας κάποιο από τα δημιουργικά ταλέντα με τα οποία συχνά τον έχει προικίσει η φύση.

Αλλά ακόμα και στη δεύτερη περίπτωση, θα χρειαστεί κάποιους να δείξει το έργο του, σαν το πιτσιρίκι που ανεμίζει τη ζωγραφιά του φωνάζοντας: «Μαμά, κοίτα τι έφτιαξα!». Κατά τα άλλα, ο Ιχθύς έχει διαρκή ανάγκη από ανθρώπους κοντά του, για να τον παρηγορούν ή να τους παρηγορεί ή απλώς για να περνάνε ωραία όλοι μαζί, αναλόγως των περιστάσεων.

 

myastro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *