Πώς να διατηρήσετε ζεστό το κρεβάτι σας τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα

Πώς να διατηρήσετε ζεστό το κρεβάτι σας τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα

Πώς να διατηρήσετε ζεστό το κρεβάτι σας τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα

 

Έξι εύκολοι τρόποι για να είναι το κρεβάτι σας ζεστό, ακόμα και τις πιο κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.

Καθώς η θερμοκρασία χαμηλώνει όλο και περισσότερο, όλοι μας αναζητούμε τρόπους για να κοιμηθούμε άνετα, σε ένα ζεστό κρεβάτι, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία στη θέρμανση.

Παρακάτω θα βρείτε δέκα απλές ιδέες, για ένα πιο ζεστό κρεβάτι φέτος το χειμώνα.

 

Πώς να διατηρήσετε ζεστό το κρεβάτι σας τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα

 

1. Μόνωση στο δωμάτιο

Εάν θέλετε έναν άνετο ύπνο χωρίς να πληρώσετε το πετρέλαιο… χρυσό, τότε μια καλή ιδέα είναι να ζεστάνετε το δωμάτιο στο οποίο κοιμάστε και όχι ολόκληρο το σπίτι.

Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική αυτή η ιδέα, θα πρέπει να φροντίσετε η μόνωση του χώρου να είναι καλή, έτσι ώστε να μην δραπετεύσει η ζέστη.

Η θερμομόνωση των παραθύρων με ταινία είναι μια καλή λύση, αλλά αν θέλετε να πάτε αυτό το συλλογισμό ένα βήμα παρακάτω, μπορείτε να κολλήσετε το αεροπλάστ (αυτό το νάιλον με τα μπαλάκια που χρησιμοποιείται συχνά στο τύλιγμα των δεμάτων) πάνω στα παράθυρά σας.

Μια ακόμα ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια πετσέτα κάτω από την πόρτα του υπνοδωματίου σας, ώστε να εμποδίσετε το ζεστό αέρα από το να φύγει.

 

2. Προσοχή στα σεντόνια

Τα λινά σεντόνια είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, καθώς αναπνέουν περισσότερο, αλλά για το χειμώνα είναι απαγορευτικά. Επιλέξτε φανελένια, χοντρά σεντόνια τα οποία παγιδεύουν περισσότερο αέρα, ο οποίος θα ζεσταθεί πιο εύκολα από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Το ίδιο ισχύει και για τις πιτζάμες σας!

  10 υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά

 

3. Προτιμήστε τις στρώσεις

Αντί να σκεπαστείτε με μια μόνο πολύ παχιά κουβέρτα, προτιμήστε περισσότερα σκεπάσματα, ακόμα και αν αυτά είναι πιο λεπτά.

Για τα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε ένα πιο λεπτό και ένα πιο παχύ σκέπασμα, σε συνδυασμό με τα φανελένια σεντόνια που αναφέραμε προηγουμένως. Με αυτό τον τρόπο, θα παγιδεύεστε τον ζεστό αέρα ανάμεσα στα σκεπάσματα.

 

4. Ηλεκτρική κουβέρτα

Αν και πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές tip, η συγκεκριμένη λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την αναφορά της ηλεκτρικής κουβέρτας. Με κόστος γύρω στα 15 ευρώ (συν κάποια επιπλέον επιβάρυνση στο ηλεκτρικό σας ρεύμα), το κρεβάτι σας θα γίνει φούρνος σε λίγα μόλις λεπτά.

 

5. Το κόλπο με το πιστολάκι

Εάν το ταμείο είναι μείον και κεφάλαιο για την αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας δεν υπάρχει, μια πιο πρωτότυπη λύση είναι η χρήση του θερμού αέρα του σεσουάρ σας, προκειμένου να ζεστάνετε τα σκεπάσματα και το κρεβάτι σας πριν ξαπλώσετε.

 

6. Μην ξεχνάτε το θερμός

Μια ακόμα εξαιρετικά οικονομική λύση ανάγκης είναι η εξής: γεμίστε ένα καλό θερμός με ζεστό νερό και τοποθετήστε το στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθείτε.

Πρακτικά, θα πάρει το ρόλο ενός ακόμα ζεστού «σώματος» δίπλα σας, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να κρατήσετε ζεστά τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

viralgreece.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *