Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

 

Κρύο με βροχή και χιόνια δείχνουν τα μερομήνια για τον Δεκέμβριο.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο MEGA, o Γιάννης Δρακάκης ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες.

Βαρύς θα είναι, σύμφωνα με τα μερομήνια, ο χειμώνας μέχρι και τον Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια, το Πάσχα, θα το γυρίσει σε …καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Δρακακάκη, ο βαρύς χειμώνας θα έρθει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά, έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε τις περίφημες Αλκυονίδες ημέρες.

Ακόμα ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα έρθει και μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές κι η πρόβλεψη όσον αφορά στα μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με χαμηλές θερμοκρασίες έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα μερομήνια αποτελούν μια από τις πλέον διαδεδομένες λαϊκές δοξασίες, βασισμένη σε μια απλή διαδικασία.

Παρακολουθούνται οι διακυμάνσεις του καιρού τις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου και οι όποιες καιρικές μεταβολές αυτού του δωδεκαημέρου προβάλλονται στους αντίστοιχους 12 μήνες του χρόνου.

Οι μεταβολές του καιρού κατά την πρώτη ημέρα μαρτυρούν το πώς θα κυλήσει ο πρώτος μήνας, η δεύτερη μέρα πώς θα κυλήσει ο δεύτερος μήνας κ.ο.κ.

Για όσους ζουν στην ύπαιθρο και ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης, τα Μερομήνια είναι μια μέθοδος αποδεκτή και ασφαλής.

  Μαντινάδες Πρωτοχρονιάς .....giortazo.gr

Ο κ. Δρακακάκης είναι 47 ετών και κάτοχος βενζινάδικου στα Χανιά. Το 2003 ένας γέροντας τον έμαθε να διαβάζει τον καιρό.

Έτσι έμαθε να διαβάζει τα μερομήνια.

 

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση