Coco: Ο πρώτος σκύλος που έκανε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ

 

Coco: Ο πρώτος σκύλος που έκανε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ

Coco: Ο πρώτος σκύλος που έκανε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ

 

Αναμένεται να δοθεί για υιοθεσία

Ένας σκύλος στο Ντέβον της Βρετανίας υποβλήθηκε σε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ και έγινε έτσι το πρώτο τετράποδο ζώο συντροφιάς που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Coco, ο οποίος είναι δύο ετών, διασταύρωση δύο ρατσών λαμπραντόρ, μεταφέρθηκε στο Woodside Animal Rescue Trust στο Plympton του Ντέβον, μαζί με έναν άλλο σκύλο μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους.

Το προσωπικό στο κέντρο διάσωσης ανέφερε για την περίπτωσή τους ότι ήταν εθισμένα στο αλκοόλ, αφού ο ιδιοκτήτης τους ξέχασε τα ποτά σε χώρο που είχαν πρόσβαση.

Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν επείγουσα φροντίδα στο εν λόγω κέντρο, καθώς υπέφεραν από κρίσεις. Ο ένας σκύλος δεν κατάφερε να ζήσει.

Ο Coco παρέμεινε υπό καταστολή για τέσσερις εβδομάδες για να αποφευχθούν κρίσεις.

 

Coco: Μόλις γίνει πλήρως καλά, θα υιοθετηθεί

Το Woodside Animal Rescue Trust έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η απεξάρτηση από το αλκοόλ για σκύλους συμβαίνει πρώτη φορά για εμάς».

«Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το νεότερο μέλος της Μονάδας Ειδικής Φροντίδας Dunroamin, ένα υπέροχο αγόρι που ονομάζεται Coco», συνέχισαν να γράφουν.

«Ο Coco είναι μαζί μας για πάνω από ένα μήνα, αφού χρειάστηκε εντατική φροντίδα από τότε που ήρθε εδώ. Η ιστορία του είναι τραγική και αποδεικνύει πόσο ζωτικής σημασίας είναι η μονάδα ειδικής φροντίδας μας.

»Αφού έφτασε εδώ με τον φίλο του μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους, άρχισαν πολύ γρήγορα να φαίνονται αδιάθετα.

Ευτυχώς, ένας κτηνίατρος βρισκόταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή και μπόρεσε να παρέχει επείγουσα περίθαλψη, αλλά δυστυχώς ο φίλος του Coco πέθανε παρά τις προσπάθειές μας».

  Η γυναίκα που νόμιζε ότι ο σκύλος, σκότωσε το μωρό της – Διδακτική ιστορία

»Ο Coco συνέχισε να είναι αδιάθετος και χρειαζόταν φροντίδα όλο το 24ωρο. Έγινε γρήγορα σαφές ότι υπέφερε από συμπτώματα στέρησης αλκοόλ».

Το κέντρο ανέφερε ότι ελπίζει ότι «ο Coco θα υιοθετηθεί τελικά. Ο Coco έχει σταματήσει κάθε φαρμακευτική αγωγή και τώρα αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός σκύλος».

«Δεν είναι ακόμη έτοιμος για υιοθεσία και ενώ σωματικά φαίνεται να έχει αναρρώσει, ψυχικά εξακολουθεί να είναι πολύ ανήσυχος μερικές φορές».

 

 

Πηγή: Telegraph

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *